Luokka: Jatkojalostusmuuta

IFOAM EU-ryhmältä opas uuden EU-luomulogon käyttöön

IFOAM EU ryhmä julkaisi kesäkuussa oman oppaan EU luomumerkin käytöstä a dossier on the new EU organic logo: „10 Questions and Answers to the new organic production logo of the European Union”. Opas tarjoaa tietoa ja soveltamisohjeita heinäkuun alussa käyttöön tulevan uuden EU:n luomumerkin käytölle. Oppaassa käydään läpi 10 keskeistä kysymystä uuden luomumerkin käytöstä.

Lisätietoja IFOAM-ryhmän sivustolla

 „10 Questions and Answers to the new organic production logo of the European Union”.

 Teksti: Jukka Rajala

Luomumarkkinoiden strategiset tavoitteet 2007-2015

Luomumarkkinoiden strategiset tavoitteet 2007-2015

Luomuala on laatinut yhteisen strategian vuosille 2007–2015. Strategian mukaan Luomu palvelee kuluttajien hyvinvointia sekä edistää kestävää tuotantoa ja kulutusta elintarviketaloudessa.
Visiona on, että vuonna 2015 Suomi on Euroopan kärkimaita luomutuotannossa ja kulutuksessa. Tuotevalikoima vastaa kuluttajan hyvinvoinnin ja modernin elämänrytmin tarpeisiin. (lisää…)

Mistä ruoka tulee -multimediamateriaali ruuantuotannon kestävyydestä

Ruuan tie pellolta pöytään vaikuttaa paljon elämäämme ja ympäristöömme. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on julkaissut Mistä ruoka tulee –verkkosivut, joiden avulla aiheen niin paikallisista kuin maailmanlaajuisistakin ulottuvuuksista saa kiinni hauskasti ja monipuolisesti. Yleisempää elintarviketuotantoa ja kestävää kehitystä koskevaa asiaa löytyy ”Ruoka ja kestävyys” –osasta. Kansainvälistä tutkimustietoa on koottu helppotajuisiksi ja napakoiksi artikkeleiksi. Lisäksi on haastateltu asiantuntijoita Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kalliosta agroekologian professori Juha Heleniukseen.

(lisää…)