Aitoja makuja: Suoramyyntiin uusi ohjeistus

Luomutuotteiden suoramyymälässä on valinnanvaraaAitoja makuja on yhdessä MTK:n ja SLC:n kanssa koostanut yrittäjille ohjeistuksen suoramyynnin ja elintarvikkeiden jatkojalostuksen aloittamiseen.

.
Kuluttajat kaipaavat lyhyitä, helposti jäljitettäviä toimitusketjuja, johon suoramyynti tarjoaa vastauksen. Joka toinen kuluttaja on ostanut ruokaa suoramyynnin kautta viime vuoden aikana (52 %) ja yli 80 % heistä aikoo tehdä niin seuraavanakin vuonna (Suomen Gallup Elintarviketieto 2013).
.
Toisaalta yrittäjälle suoramyynti luo mahdollisuudet parempaan tuottajahintaan, riippumattomuuteen oman yrityksen toiminnan suunnittelussa sekä kohdennetumpaan resurssitehokkaaseen markkinointiin. Muun muassa tämän vuoksi maatalousyrittäjät ovat entistä kiinnostuneempia suoramyynnin aloittamisesta (Suomen Gallup Elintarviketieto 2014).
.
Yksi iso kysymysmerkki ja kompastuskivi suoramyynnin edistämiseksi ovat olleet elintarvikelainsäädännön erilaiset tulkinnat pienimuotoiselle, vähäriskiselle toiminnalle. Tämä on noussut esiin myös maatalousyrittäjien keskuudessa (Suomen Gallup Elintarviketieto 2014).
.
Tämän vuoksi suoramyyntiohjeistuksen ensisijaisena tarkoituksena onkin toimia työkaluna suoramyyntiä ja/tai elintarvikkeiden jatkojalostustoimintaa suunnittelevalle yrittäjälle. Ohjeistus vastaa kysymyksiin: Miten pääsen alkuun? Mitä lupia tarvitsen? Kenelle ja kuinka paljon voin tuotteitani myydä? Suurena tavoitteena on madaltaa yrittäjien kynnystä aloittaa tuotteiden suoramyynti ja jalostustoiminta sekä vastata yhä kasvavien markkinoiden kysyntään.
.
Opas sopii hyvin sekä luomutuotteita että tavanomaisia tuotteita suoraan myyville.

Tutustu suoramyynnin ohjeistukseen:

www.aitojamakuja.fi/suoramyynti
Ohjeistukset jalkautetaan yrityksille maakuntakohtaisissa tilaisuuksissa.
.
Nyt tiedossa olevat tilaisuudet löytyvät
http://www.aitojamakuja.fi/blogi/?p=334

Lisätietoja: Johanna Mattila, johanna.mattila@utu.fi, 040 565 8121

Seuraa ilmoittelua www.aitojamakuja.fi -sivuilla ja www.facebook.com/aitojamakuja.fi

Tämän aineiston tuottamiseen on saatu tukea Hämeen ELY-keskukselta EU:n maaseuturahastosta.