Luomuyrityksistä on julkaistu yritysesittelyjä videoina ja teksteinä. Niiden välityksellä on mahdollista tutustua luomuleipomoon, luomulihan tuotantoon ja suoramarkkinointiin tilojen välisenä yhteistyönä, monipuoliseen jatkojalostusyritykseen sekä luomu- ja lähiruokaan erikoistuneeseen kauppaan. Etelä-savolaisten luomuyritysten esittelyt on toteuttanut Aalto-yliopiston Pienyrityskeskus. Materiaalit on tarkoitettu käytettäväksi luomuliiketoiminnan opetuksessa ja valmennuksessa.
Asiasanat: yrittäjyys
Luomuliiketoiminnan kehittäminen käynnistyy Etelä-Savossa
Luomulla etumatkaa Etelä-Savolle – hanke on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin koordinoima projekti, jossa osatoteuttajana on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus. Pienyrityskeskus vastaa hankkeessa arvoketjuselvityksestä ja luomuliiketoiminnan kehittämisestä, mitä tuetaan mm. järjestämällä yritysvalmennusta ja liiketoimintakoulutusta. (lisää…)
Matkakertomus opintomatkasta Tanskaan tammikuussa 2010
Joukko etelä-savolaisia elintarvikealan yrittäjiä ja HY Ruralia-instituutin henkilökuntaa tekivät opintomatkan Tanskaan 26-29.1.2010. Matkan ohjelmassa oli tutustuminen FoodExpo-messuihin sekä Tanskan elintarvikealan luomuyrityksiin. (lisää…)
Vuoden luomuviljelijät jalostavat rukiinsa leiväksi Kerimäellä
Vuoden 2008 luomuviljelijäksi valittiin Tiina ja Perttu Muhonen Kerimäeltä Luomuliiton syyskokouksessa 20. marraskuuta 2008 Ristiinassa. Muhosen tilalla Itä-Savossa, Kerimäen pitäjän Makkolan kylässä Muhosen tilan ruis viljellään luonnonmukaisesti ilman keinolannoitteita, myrkkyjä ja peittausaineita. Maatilalla on myös leipomo, jossa tehdään maakunnan kuulua luomuruisleipää omien peltojen viljasta. Lisäksi tilalla on emolehmäkarjaa, joka siirrettiin luomuun v 2007 keväällä. (lisää…)