Elintarvikeyritysten hakupalvelu aitojamakuja.fi on uudistunut

Uudistuneella Aitojamakuja.fi -sivustolla käyttäjä valitsee heti etusivulla haluaako hän jatkaa kuluttaja- vai ammattikeittiöpuolelle. Valinnan jälkeen avautuu varsinainen yritysten hakupalvelu. Hakupalvelun lisäksi molemmille sivustoille on koottu erityisesti kyseistä ryhmää ajatellen teemaan liittyvää lisätietoa ja linkkejä. Palvelusta löytyy nyt 175 luomutuoteyritystä.

Hakupalveluun on tehty pieniä muutoksia. Haku tapahtuu tuoteryhmittäin ja yhtenä kriteerinä voi toimia myös yrityksen tarjoamat palvelut. Tämä muutos mahdollistaa sen, että voidaan hakea esim. myllytuotteita tekeviä yrityksiä, joilla on oma myymälä tai myyntipiste. Haut voidaan rajata edelleen vain luomutuotteisiin ja yrityksiä voidaan hakea niin koko Suomesta kuin yhden tai useamman maakunnan alueelta.

Hakupalvelussa on mukana nyt yli 1100 yritystä, joista 175 välittää yksinomaan tai osana yrityksen toimintaa luomutuotteita. Yrityshakusivun lisäksi sivustolla on mm.
-keittokirja, josta löytyy linkkejä muiden tahojen ylläpitämiin resepteihin
-ruokainfoa eli tietoa lähi- ja luomuruuasta sekä elintarvikeyrittäjyydestä
-julkinen ruokapalvelu-osio, jossa on oppaita ja vinkkejä julkisen ruokapalvelun järjestämiseen
-uutiset, jossa on yritysyhteistyöesimerkkejä.

Aitoja makuja -hanke ylläpitää valtakunnallista elintarvikeyritysten hakupalvelua aitojamakuja.fi, edistää elintarvikealan pienyrittäjyyden näkyvyyttä ja löydettävyyttä sekä lisää tietoisuutta elintarvikkeiden pientuotannosta. Aitoja makuja on kolmivuotinen (2009 – 2011) hanke, joka toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa ja sitä rahoittaa Hämeen ELY-keskus valtakunnallisena hankkeena.

www.aitojamakuja.fi