Laitumella kasvaneiden eläinten liha ja maito ovat terveellisempiä ihmiselle ja parempia ympäristölle ja eläinten hyvinvoinnille, osoittaa uusi amerikkalainen tutkimus.
Laitumella tuotettujen eläinten tuotteissa on enemmän omega 3-rasvahappoja, ravinteiden päästöt ympäristöön jäävät pienemmiksi ja eläimet voivat paremmin, koska ne saavat liikuntaa ja auringonvaloa. Parempi lannan hyödyntäminen vähentää myös uusiutumattomien raaka-aineiden kulutusta.
Ympäristöhyötyjä ovat mm: pienempi fossiilisen energian tarve, pienempi maan eroosio ja viljavuuden heikkeneminen, parempi vesien laadulle, parempi luonnon monimuotoisuudelle ja parempi ilman laadulle.
-Ostamalla nurmirehulla tuotettua lihaa ja maitoa on kuin ajaisi hybridiautolla, sanoi Margaret Mellon, Ruoka- ja ympäristöohjelman johtaja. Se ei ole vain hyvää sinulle, se on parempaa naapureillesi ja parempaa maalle. Kannustamme perheitä valitsemaan laidunrehua saaneiden eläinten lihaa ja maitoa.
Teksti: Jukka Rajala