Lastensairaala siirtyi käyttämään yksinomaan luomuruokaa Saksassa

Saksan ensimmäinen sairaala siirtyi vuoden 2008 alusta tarjoamaan potilailleen yksinomaan luomuruokaa. Landshutin lastensairaala on solminut hankintasopimuksen luomuelintarvikkeita toimittavan yrityksen ja Baijerin Bioland-luomuviljelijäjärjestön kanssa.

-Luomu merkitsee laatua sekä herkullista ja terveellistä ruokaa, selosti sairaalan johtaja Bernhand Brand uutta käytäntöä. Nimenomaan sairaala on paikka, jossa potilaiden hyvinvointi tulee asettaa etusijalle. Siksi olemme päättäneet tästä lähtien tarjota kaikki ateriat valmistettuna luomulaatuisista raaka-aineista. Luomuelintarvikkeiden käyttöä perustellaan ensisijaisesti korkealla laadulla.

Landshutin lastensairaalan keittiö on saanut luomusertifikaatin jo kesällä 2007. Luomuelintarvikkeiden korkeammat hankintahinnat korvautuvat paremmalla laadulla. Sairaalassa käytetään myös tavallista enemmän paikallisia ja vuodenajanmukaisia tuotteita. Ruoat tehdään myös entistä enemmän myös kokonaan sairaalan keittiössä.

Sairaalassa kiinnitetään muutoinkin huomiota kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon. Suurta huomiota saa mm lisääntynyt lasten ylipaino. Vanhempia ja lapsia kannustetaan sairaalassa terveelliseen ravitsemukseen ja terveellisiin elämäntapoihin.

Nykyisin Saksassa jo joka kolmas sairaala tarjoaa vähintään yhden luomutuotteen päivittäiseen ruokailuun.

www.kinderkrankenhaus-landshut.de

 Teksti: Jukka Rajala