Luomua Lautaselle – luomuruokaa julkisiin ruokapalveluihin

Lisää julkiseen ruokapalveluun sopivia luomutuotteita

Luomumarkkinoiden kehittämisstrategian tavoitteena on, että kaikissa Suomen julkisissa keittiöissä käytetään luomutuotteita. Luomua Lautaselle -hankkeen päämääränä on luomuruoan käytön kasvu julkisissa ruokapalveluissa. Tavoitteena on parempi asiakasymmärrys luomutoimijoille, mikä mahdollistaa julkisten keittiöiden tarpeita vastaavan luomutuotevalikoiman kehittämisen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Hanke tuottaa tietoa maatiloille ja jalostajille tuotannon ja jalostuksen sekä jalostusasteen nostoon ja yhteistyömahdollisuuksiin liittyvän päätöksenteon tueksi. Tuotetestausten tulokset tulevat luomutuottajien ja toimijoiden hyödynnettäväksi valtakunnallisesti. Lisäksi tuotetaan ruokapalvelun asiakkaille tietoa luomutuotteista ja tuotannosta.

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Laurea-ammattikorkeakoululle rahoituksen Luomua Lautaselle – luomuruokaa julkisiin ruokapalveluihin -hankkeelle. Kolmantena kumppanina hankkeessa on Suomen Luomutukku. Projektiryhmässä ovat mukana Aitoja makuja, Keravan ruokapalvelu, Lahden Ateria, MTK, Novia yrkeshögskola, Ruoka-Suomi, SLC/NSP ja Viikki Food Centre. Hanke toteutetaan vuoden 2012 aikana suomen- ja ruotsinkielisenä.

Hankkeen tulokset julkistetaan syksyllä 2012 järjestettävässä seminaarissa.

Henry Lybäck
Lehtori, projektipäällikkö Luomua Lautaselle – luomuruokaa julkisiin ruokapalveluihin -hanke
050 511 1120
henry.lyback(at)laurea.fi
Laurea-ammattikorkeakoulu
Vanha maantie 9, 02650 Espoo

Member of FUAS – Federation of Universities of Applied Sciences

www.fuas.fi