Pro Luomu ry:n työ lähtee kunnolla käyntiin

Marja-Riitta Kottilasta yhdistyksen toiminnanjohtaja

Pro Luomu ry:n toiminta lähtee nyt vauhdilla käyntiin. Maa- ja metsätalousministeriö myönsi yhdistykselle rahoituksen ensimmäiseen hankkeeseen, jonka turvin käynnistyi mittava luomualan koordinointihanke joulukuun alussa. Samalla yhdistys sai ensimmäisen vakituisen toimihenkilönsä, kun yhdistyksen hallitus valitsi Marja-Riitta Kottilan yhdistyksen toiminnanjohtajaksi.

Ensimmäinen konkreettinen askel työssä on arvoketjutyöryhmien kokoaminen. Olemme luvanneet tuottaa ministeriölle helmikuun loppuun mennessä suunnitelman, jossa on kuvattu suomalaisen luomualan keskeisimmät ratkaisuja vaativat pullonkaulat ja toimenpiteet niiden ratkaisemiseksi. Näitä kehittämiskohteita pohditaan ensimmäisessä vaiheessa liha- ja kasvisketjun osalta. Päivittäistavarakauppaketjujen lisäksi luomua tarkastellaan myös HoReCa- ja luomunerikoisketjujen näkökulmasta. Ryhmät kootaan lähipäivinä ja niistä ensimmäiset kutsutaan kokoon jo viikolle kolme.

Näkemyksenne luomuketjunpullonkauloista, arvoketjutyöstä ja muusta luomun ja Pro Luomun kehittämisestä ovat enemmän kuin tervetulleita, joten pidetään yhteyttä.

Oikein hyvää joulua ja onnea uuteen luomun kasvuvuoteen

Toivottaa

Pro Luomu ry
Marja-Riitta Kottila
Toiminnanjohtaja
s-posti:marja-riitta.kottila@welho.com
puh. 040-581 9252

proluomu-multisite.fi-p.seravo.com/pro-luomu-ry